Polish and Turkish dishes

Uczniowie Katolickiego Gimnazjum w Siedlcach uczestniczą w projekcie e-Twinning  pt: Polish and Turkish dishes.

Start projektu: styczeń 2014

Czas trwania projektu: 2 miesiące

Szkoły współpracujące z KSP: Selçuklu Diltaş Ilkö?retim Okulu, Konya (Turcja)
Miejsce realizacji projektu: lekcje języka angielskiego KSP


Nauczyciel prowadzący: Monika Olędzka, Ahmet Arslan

Uczniowie uczestniczący: grupa językowa klasydrugiej gimnazjum

- Uczniowie wysyłają listy do młodzieży ze szkoły tureckiej przedstawiając siebie i swoje zainteresowania.
- Listy z Turcji są analizowane na lekcji.
- Uczniowie przygotowują argumenty dotyczące zdrowego  żywienia oraz swoich ulubionych potraw.
- Uczniowie szukają podobieństw i różnic między daniami polskimi i tureckimi
- Uczniowie uczestniczą w telekonferencji z młodzieżą ze szkoły tureckiej pod kierunkiem nauczycieli, przedstawiają się i prezentują swoje agrumenty.
- Przygotowują reklamy promujące polskie dania i komiksy związane z jedzeniem.
- Uczniowie komunikują się na platformie Twinspace lub emailowo.